Den nära begravningsbyrån
Ni når oss alltid via telefon
Norrköping
011-28 72 50
Finspång
0122-211 11
Söderköping
Valdemarsvik
0121-144 70

Ordna begravning

Hur gör jag nu?

När en person avlider så ska dödsfallet konstateras av sjukvården, därefter ska den avlidne flyttas till ett kylt bårrum. Om personen är på ett kommunalt boende i Norrköping så finns det ett avtal mellan Kommunen och en begravningsbyrå om hämtning av den avlidne. Om du som anhörig vill att vi från Östgöta ska hämta den avlidne på äldreboendet så talar ni om det för personalen på boendet samt ringer till oss för att bestämma vilken tidpunkt vi ska komma. Du kan låta kommunens entreprenör hämta den avlidne och sedan vända dig till oss för hjälp med begravningen.

Om en person avlider i sitt hem gäller samma som ovan förutom att det är landstinget som har ett avtal med en entreprenör.

Någon dag efter dödsfallet är det bra om du kontaktar en begravningsbyrå för att bestämma en lämplig tid för besök på begravningsbyrån. Bor du på annan ort går det givetvis bra att planerar begravningen via telefon och mail, men oftast är det att rekomendera att träffas. Begravnigslagen säger att begravningen ska ske inom en månad från dödsdagen så det är bra att inte vänta för länge med första kontakten med begravningsbyrån.

Ett besök på begravningsbyrån tar ca 2 till 2,5 timme.

Att tänka på inför besöket på Begravningsbyrån

En begravningsceremoni är ett minne för livet, ett minne som vi vill ska var ljust och fint. Det är mycket att fundera på när en begravning ska planeras och genomföras. Till höger hittar ni länkar till en del av de frågor som behöver besvaras.

Begravning på annan ort

Behöver ni hjälp med att ordna begravning för en anhörig som bor någon annanstans i landet går det bra att boka hela begravningen hos oss. Vi samarbetar då med någon våra 400 auktoriserade kollegor som finns spridda över hela landet. Det känns ofta tryggt att på hemorten kunna få den hjälp ni behöver och slippa onödiga resor innan det är dags för begravningen.

  • Livsarkivet
  • SBF
  • Instagram
  • Facebook